14.11.2019, 13:24

У Варшаві поховали видатну Ізабеллю Ґаліцьку

У Варшаві поховали видатну Ізабеллю Ґаліцьку.З істориком мистецтва, що відкрила картину Ель Ґреко «Екстаз святого Франциска», попрощалися члени її родини, друзі, та представники державної влади - прем’єр Матеуш Моравєцький та очільник ПіС Ярослав Качинський. 

Ппро це пише Польське радіо.

Президентський міністр Войцєх Колярський прочитав лист від президента, у якому Анджей Дуда згадав численні заслуги Ізабеллі Ґаліцької:

«Протягом усього свого життя вона залишалася вірною прагненню поєднати дві важливі цінності – повагу до минулого і пристрасний пошук щораз нових способів збереження безцінної спадщини попередніх поколінь. Вона була шанованим істориком мистецтва, авторкою численних публікацій на тему архітектури і урбаністики, академічним викладачем, зокрема в Європейській академії мистецтва, та невтомною громадською діячкою».

Доктор Ізабелля Ґаліцька 23 жовтня отримала від президента медаль Сторіччя Відновленої Незалежності, а за неповні два тижні до цього – Золоту медаль заслуги «Gloria Artis» за життєвий доробок. За відкриття картини Ель Ґреко разом з Ганною Сиґєтинською президент РП Лєх Качинський вручив їм Офіцерські хрести Ордену Відродження Польщі.

Ізабелля Ґаліцька померла 1 листопада у віці 88 років.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: