• Головна
  • Новини
  • У ВООЗ оцінили глобальний ризик, пов'язаний зі штамом «Омікрон», як «дуже високий»

29.11.2021, 13:22

У ВООЗ оцінили глобальний ризик, пов'язаний зі штамом «Омікрон», як «дуже високий»

Штам коронавірусу «Омікрон», ймовірно, буде поширюватися на міжнародному рівні, створюючи «дуже високий» глобальний ризик сплесків зараження, які можуть мати «важкі наслідки».

Про це 29 листопада заявили у Всесвітній організації охорони здоров’я, передає Громадське із посиланням на закордонні ЗМІ.

В організації заявили, що залежно від того, наскільки передається цей штам і чи зможе він обійти імунітет, «ймовірність потенційного подальшого поширення «Омікрону» на глобальному рівні є високою.

«"Омікрон" має безпрецедентну кількість спайкових мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння своїм потенційним впливом на шлях пандемії», — заявили у ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я очікує, що дані з подальших досліджень будуть доступні у найближчі тижні.

Також там закликали країн-членів прискорити темпи вакцинації проти COVID-19, а також «використовувати підхід, що ґрунтується на оцінці ризику, для своєчасного коригування заходів щодо міжнародних подорожей».

Що відомо про штам «Омікрон»?

Новий штам коронавірусу B.1.1.529, або «Омікрон», вперше виявили у зразках, зібраних 11 листопада в Ботсвані та 14 листопада у ПАР.

Відтоді цей штам також підтвердили у Бельгії, Гонконгу, Ізраїлі, Німеччині, Великій Британії, Італії, Нідерландах, Австралії. У Чехії та Австрії також повідомляли про підозру на зараження цим штамом.

Наразі відомо, що цей варіант коронавірусу має близько 30 мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння. Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження людини, яка вже перехворіла на COVID-19.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: