• Головна
  • Новини
  • У Тернополі частина закладів громадського харчування продовжують працювати

08.01.2021, 16:35

У Тернополі частина закладів громадського харчування продовжують працювати

Попри запровадження жорсткого карантину у Тернополі частина закладів громадського харчування продовжують працювати. Один із місцевих рестораторів Тарас Ковальчук, який зараз реєструє свою релігійну організацію "Братство лисих", розповів про те, як працює його заклад від сьогодні.

Про це пише Суспільне.

"В нас просто в нелюбов попали ресторатори. Cалони краси працюють. Просто ресторатори попали в якусь таку нелюбов і організатори масових заходів. Ми працюємо згідно чинного законодавства. Тобто, заклад працює на самовиніс і доставку, а люди, які хочуть відвідати храм “братства лисих” приходять, можуть провести служіння, причаститися в звичному режимі. Традиційно, як це відбувалося у попередній період. Якщо локдаун, то тоді всіх. А якщо тільки вибірково: когось десь трошки, ну тоді вибачайте хлопці. Так не може бути. Або ми закриваємо все, дійсно все закриваємо, або не бавимося", – каже Ковальчук.

Також у Тернополі частина закладів громадського харчування до 25 січня працюватимуть тільки на доставку їжі та замовленнях на винос. Ще частина не працюватиме.

Центральний ринок продовольчих товарів у Тернополі роботу розпочне з 9 січня, сьогодні там вихідний. Ринок непродовольчих товарів закритий до 25 січня. Про це повідомив директор Центрального ринку Тернополя Юрій Ворко.

Нагадаємо, 6 січня на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуацій вирішили не дотримуватись вимог жорсткого карантину з восьмого числа, про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Ми заслухали інформацію наших медичних працівників, відділу охорони здоров’я, інформацію освітян. Інформація свідчить про те, що протягом останніх днів у нас немає зростання кількості хворих, йде зменшення кількості людей, які хворіють, зменшення людей, які знаходяться в наших лікувальних медичних закладах, практично немає хворих серед дітей, а також серед працівників освіти. Комісія з надзвичайних ситуацій вирішила не вводити ніяких додаткових обмежень до тих, які діяли раніше, з 11 числа, з понеділка, діти йдуть до школи, навчаються в школі, молодші класи ходять повноцінно в школу, старші класи. Буде діяти змішана форма навчання. Крім того, ми також рекомендуємо суб’єктам господарювання не припиняти свою діяльність, а здійснювати її, як і раніше", – каже Надал.

Сьомого січня Сергій Надал на своїй фейсбук-сторінці написав, що рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій можуть переглянути, якщо у Тернополі збільшиться кількість хворих на коронавірус.

Нагадаємо, Уряд вирішив посилити карантинні обмеження в Україні з 8-го по 24-те січня. Згідно з постановою, протягом 16-ти днів у січні, окрім заборони на проведення масових заходів, діятиме заборона на роботу кафе, ресторанів і барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів і спортзалів, басейнів, театрів, а також торговельно-розважальних центрів і непродовольчих ринків. Заборонили роботу також усіх закладів освіти, окрім дитячих садків.

Під час посиленого карантину їздитиме громадський транспорт, працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, автозаправки, поштові оператори, готелі, а також перукарні та салони краси за попереднім записом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: