• Головна
  • Новини
  • У Стрийському районі добудовують школу, яку почали зводити понад 30 років тому

07.10.2021, 08:41

У Стрийському районі добудовують школу, яку почали зводити понад 30 років тому

Цього року у смт Гніздичів Стрийського району Львівської області планують завершити будувати школу, яку почали зводити понад 30 років тому.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

У Гніздичівській територіальній громаді сьогодні мешкає майже 7,5 тисяч населення, з яких 985 - діти шкільного віку, 380 – дошкільного. Шкільні заклади, які працюють в громаді, забезпечують потребу у здобутті загальної середньої освіти лише для 680 дітей.

Однак навіть у цих закладах відсутні належні умови для повноцінного навчання. У Гніздичівській ЗОШ I-III ступенів діти навчаються у дві зміни в трьох приміщеннях, одне з яких побудоване у 1820 році. У школі немає спортивного та актового залів,  сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків.

Ці обставини стали передумовою будівництва нової школи на 423 учнівських місця, яке розпочато ще у 1989 році та триває уже понад 30 років.

Загальна вартість будівництва складає понад 69,8 млн грн, залишкова кошторисна вартість станом на 01.01.2021 – 51,7 млн грн.

Цьогоріч вдалось залучити з державного бюджету на будівництво школи 46,9 млн грн, ще 4,8 млн грн – з бюджету Гніздичівської територіальної громади, -  повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Щоденно на об’єкті виконують роботи 45-50 працівників підрядної організації ТОВ «Золочівагробуд». За поточний рік підведено інженерні мережі, проводяться внутрішні оздоблювальні та фасадні роботи, встановлення пожежних резервуарів, благоустрій території з влаштуванням стадіону, мощення бруківкою.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: