• Головна
  • Новини
  • У США нова хвиля протестів проти расової несправедливості. В Сіетлі 45 арештованих

27.07.2020, 09:43

У США нова хвиля протестів проти расової несправедливості. В Сіетлі 45 арештованих

У ряді міст США у суботу пройшли акції протесту проти расової несправедливості, багато з яких супроводжувались сутичками з поліцією.

В Остині, штат Техас, в суботу загинула людина, коли хтось вистрілив в учасників маршу руху «Життя чорношкірих мають значення».

За повідомленнями ЗМІ, загиблий, можливо, підійшов до машини з гвинтівкою, коли його обстріляли.

«Я знаю тільки те, що коли хтось гине в ході акції протесту, це жахливо», - заявив мер Остіна Стів Адлер. За словами Адлера, він «пригнічений і приголомшений».

В Луївіллі, штат Кентуккі, група озброєних демонстрантів закликала до правосуддя для Бреонни Тейлор - чорношкірої жінки, яка загинула, коли поліція без попередження увійшла в її будинок і застрелила її. Хлопець Тейлор першим вистрілив в поліцейських, вважаючи, що в їх будинок проникли сторонні. Один поліцейський був звільнений через інцидент з Тейлор, але іншим офіцерам не були пред'явлені звинувачення.

Лідер збройного афроамериканського формування NFAC, причетного до протестів, заявив, що вимагає більшої прозорості в розслідуванні загибелі Тейлор. Поліція заявила, три члена формування NFAC були поранені після того, як випадково вистрілила зброя одного з членів формування.

Протести в Портленді, штат Орегон, тривають вже два місяці, від часу загибелі Джорджа Флойда при затриманні поліцейськими в Міннеаполісі 25 травня. Адміністрація президента Дональда Трампа направила в Портленд співробітників федеральних правоохоронних органів попри заяви місцевою влади, що вони не просили направляти у їх міста федеральні сили. Президент Трамп пообіцяв надіслати федеральних правоохоронців у кілька міст для того, щоб, за його словами, приборкати вуличну злочинність, яку не можу подолати місцева поліція.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: