• Головна
  • Новини
  • У Рівному шпиталізували дівчину, що повернулася з Китаю

31.01.2020, 21:57

У Рівному шпиталізували дівчину, що повернулася з Китаю

Рівному медики для перестороги ізолювали рівнянку, яка повернулася з Китаю.

Вона сама звернулася до лікарів, аби її перевірили на наявність коронавірусу, розповів Суспільному керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов. Зараз вона почувається добре, симптомів вірусу у неї не спостерігають.

 Наразі молода жінка зараз себе почуває добре, жодних ознак захворювання – ані підозри на коронавірус, ані підозри на ГРВІ немає. Натомість у зв’язку з тим, що попередньо, за її словами, в неї був нежить і першіння в горлі, кашель, температура, лабораторією взято для досліжень поширених інфекцій ГРВІ та грипу. І робляться дослідження, – коментує керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов

Тим часом до госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус на Рівненщині готові – запевнив завідувач відділення реанімації обласної лікарні Анатолій Мельничук. За його словами, Кабмін передбачив алгоритм дій у випадку можливого виявлення хворих на цю недугу.

В одній з боксованих палат ізолятору в реанімації перебуватиме потенційний хворий, доки аналізи досліджуватиме лабораторний центр. Також пацієнту надаватимуть симптоматичну терапію медикаментами, які знімають високу температуру та рятують від болю у горлі і голові в хворих на грип.

Також на Рівненщині створені спеціалізовані бригади для довозу людей в обласну лікарню чи інфекційне відділення в міській лікарні, додав Анатолій Мельничук.

Завідувач відділення реанімації обласної лікарні Анатолій Мельничук:

– Готовність є і забезпечення є. Для цього вже спеціально використовуються респіратори, бажано не марлеві пов’язки, а респіратори, шапочки, окуляри для захисту, халати спеціальні, рукавички. Забір матеріалу відбувається максимально обережно.

Довідково: кількість померлих від нового китайського коронавірусу становить 213 осіб, підтверджено 9096 випадків інфікування. Як пише The Guardian, непідтверджених випадків коронавірусу в Китаї — понад 12 тисяч. Одужало 163 особи.

За межами країни збільшується кількість випадків інфікування (понад 100). Зокрема, зафіксовані захворювання в Італії, Франції, Німеччині, Австралії.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: