• Головна
  • Новини
  • У Раді зібрали 150 підписів за позачергове засідання цього тижня

05.05.2020, 13:33

У Раді зібрали 150 підписів за позачергове засідання цього тижня

Народні депутати фракцій «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина», «Голос», «Опозиційна платформа - За життя» і члени депутатських груп «За майбутнє » і «Довіра » за підтримки трьох парламентаріїв від «Слуги народу» зібрали 150 підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Про це заявив співголова  «ЄС» Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

«Я дякую «Батьківщині», «Голосу», які в повному складі підписали підписні листи про скликання позачергової сесії. Я дякую всім фракціям парламенту: «Довіра», «За майбутнє», «ОПЗЖ», «ЄС» і трьом депутатам від «Слуги народу», які всупереч волі фракції поставили підписи. У мене є гарна новина: ми зібрали 150 підписів в умовах, коли «Слуга народу» блокувала, тому що отримала команду не підписувати і не виносити на розгляд (законопроєкти - Ред). Завтра ці підписи будуть здані до Верховної Ради. Ми вимагаємо, щоб вже на цьому тижні вони були проголосовані», — заявив Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Як сказав співголова «ЄС», підписанти вимагають розглянути три законопроєкти. Перший із них передбачає виплату медпрацівникові страховки в разі захворювання 200 тис. грн, а в разі його смерті виплата складе 1,5 млн грн. Друга ініціатива стосується тест-систем і третя — виплати надбавок до заробітних плат медпрацівникам, залученим до протиепідемічних заходів.

«Ми сподіваємося, що не пізніше п'ятниці, а краще в четвер голова Верховної Ради скличе позачергове засідання», - додав політик.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: