• Головна
  • Новини
  • У Раді натякнули, що глава Мінрегіону Чернишов може позбутися своєї посади

05.04.2020, 10:55

У Раді натякнули, що глава Мінрегіону Чернишов може позбутися своєї посади

У Комітеті Верховної Ради з питань місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вимагають від міністра громад і територій Олексія Чернишова припинити гальмувати реформи, заплановані президентом.

Про це повідомив глава відповідного комітету, член фракції "Слуга народу" Андрій Клочко, оприлюднивши відповідні листи на адресу міністра, - пише "ОЛІГАРХ".

Депутат нагадав, що 13 березня на виїзному засіданні уряду за участі президента України Володимира Зеленського було прийнято рішення "щодо ліквідації найбільшої корупційної гідри - ДАБІ та створення замість неї трьох нових структур".

"Цю реформу, - вважає депутат, - підтримали всі без винятку члени Кабінету Міністрів. Однак наразі створюється враження, що дехто не проти залишити все, як було ". За його словами, міністр Чернишов замість того, щоб "активно зайнятися процесом реформування і максимально швидко почати впроваджувати президентські і урядові ініціативи, навпаки гальмує цей процес".

"Я, як голова Комітету не припускаю і категорично засуджую такі дії", - додав депутат.

Клочко нагадав, що концентрація зусиль на ліквідації епідемії коронавируса "зовсім не означає, що інші процеси в державі повинні зупинитися або гальмуватися, тому що когось це влаштовує". "Створюється враження, що вища посадова особа Міністерства розвитку громад і територій не до кінця усвідомила те, наскільки високі темпи роботи задають президент і прем'єр-міністр України, наскільки активною та ефективною роботи очікує країна. Нагадаю, з подібним підходом ми вже мали справу, що закінчилося відставками міністрів ".

 "Однак, незважаючи ні на що, проект "Велике будівництво" триває. Дороги, лікарні та інші інфраструктурні об'єкти повинні будуватися. Про це говорив і президент, і прем'єр. Тому я сподіваюся, що міністр розвитку громад і територій все ж зрозуміє важливість цієї реформи і почне нарешті займатися своїми професійними і посадовими обов'язками ", - підсумував Клочко.

У своїх листах Клочко вимагає від Чернишова негайно почати реалізацію доручень президента і проінформувати про зроблене профільний парламентський комітет.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "ОЛІГАРХ", поява Андрія Єрмака у ролі нового глави Офісу президента збіглося посилення позиції Коломойського, а саме відкрило для його людей двері в Кабмін - наприклад, главі міністерства громад і територій Олексію Чернишову і віце-прем'єру Олексію Рєзнікову. За квотою Коломойського зайшли і вже звільнені екс-глава МОЗ Ілля Ємець, який прославився неадекватними заявами, і колишній міністр фінансів Ігор Уманський, який не зумів спрацюватися з прем'єром Денисом Шмигаль.

Союз Чернишова з Приватом став помітним під час перебування його на посаді голови Київської ОДА, коли мало не його щоденним гостями стали «адепти» Коломойського Ольга Василевська-Смаглюк і Олександр Дубінський, які почали "просувати" губернатора далі в обійми свого патрона. Хоча і сам прихід Чернишова на цю посаду став наслідком війни "Привату" з його попередником Михайлом Бно-Айріяном.

За інформацією ЗМІ, орієнтованість на Коломойського, у якого останнім часом ускладнилися відносини з президентом, визначає і те, що Чернишов гальмує реформи Зеленського.

Фото: Інтерфакс-Україна

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: