• Головна
  • Новини
  • У Путіна назвали вимоги для збереження транзиту газу через Україну

13.10.2021, 15:22

У Путіна назвали вимоги для збереження транзиту газу через Україну

Щоб зберегти транзит російського газу, Україні треба пропонувати конкурентоспроможні комерційні пропозиції і самій домовлятися з країнами Європи про прокачування газу своєю ГТС.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Росія готова постачати газ, пише "Слово і Діло" із посиланням на "РИА Новости".

«Президент неодноразово говорив, що якщо будуть купувати далі наш газ, якщо будуть збільшувати контракти, і, звичайно, якщо Україна буде давати конкурентоспроможні комерційні пропозиції, то все це продовжить працювати», - заявив він.

У той же час на питання про те, до кого звертатися Україні, щоб наростити транзит газу, він відповів, що адресат - європейські компанії.

«Саме ці компанії можуть укласти з російським монополістом нові довгострокові угоди зі збільшеними обсягами з урахуванням зростаючих потреб в блакитному паливі. Тобто щоб щось транспортувати через територію України, потрібно щоб це хтось купив. І це якраз наші покупці в Європі», - додав Пєсков.

Нагадаємо, східні та південні регіони України можуть залишитися без газу напередодні опалювального сезону через зупинки транзиту через українську територію.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: