• Головна
  • Новини
  • У Польщі затримали п'яних водіїв з України, які хотіли підкупити поліцію

12.12.2019, 12:32

У Польщі затримали п'яних водіїв з України, які хотіли підкупити поліцію

Минулими вихідними на заході Польщі щонайменше двічі затримали громадян України за водіння у нетверезому стані та спробу підкупити поліцію

Про це повідомило Польське радіо.

Перший випадок трапився у неділю ввечері у Ґожуві-Вєлькопольському. Поліція отримала інформацію про водія напідпитку, який збирався виїхати з бензозаправної станції. Поліцейський патруль виїхав на місце і затримав автівку для контролю. За кермом «Тойоти» був 35-річний громадяни України, у в організмі якого виявили майже 2,5 проміле алкоголю.

За словами любуської поліції, чоловік запропонував поліцейським хабаря, аби вони відступили від своїх обов’язків та «забули» про інцидент. Коли українець почув, що його затримають, він став агресивним. Утім, правоохоронці швидко скрутили його та привезли у поліцейський відділок.

За спробу дати хабаря поліції та водіння у нетверезому стані українцю загрожує до 10 років позбавлення волі.

За ґрати потрапив ще один громадянин України, затриманий дорожньою поліцією з міста Мєдзижеч у Любуському воєводстві на заході Польщі. Чоловік також їхав за кермом напідпитку та спробував дати польським поліцейським хабаря. Крім того, затриманий погрожував одному з них.

Як повідомили у поліції, за погрози, спробу підкупу та водіння під впливом алкоголю 41-річному українцю загрожує до 10 років позбавлення волі.

Повідомляється, що у суботу мікроавтобус українця затримала поліція після повідомлення від інших водіїв, котрі бачили, як він «змійкою» їхав місцевою дорогою. В організмі чоловіка виявили 2,5 проміле алкоголю. Коли чоловік дізнався, що тепер відповідатиме у суді, почав просити поліцейських, аби вони взяли гроші за відступ від своїх обов’язків. Незважаючи на неодноразові зауваження, що ця пропозиція є серйозним злочином, він далі намагався підкупити поліцейських. А потім, почувши, що його затримають, відреагував агресивно і висловив погрози одному з них.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: