• Головна
  • Новини
  • У Польщі затримали двох українців за пособництво мігрантам

04.12.2021, 13:08

У Польщі затримали двох українців за пособництво мігрантам

Польські прикордонники затримали двох громадян України за пособництво незаконним мігрантам у перетині кордону з боку Білорусі.

Про це у Twitter повідомила Прикордонна служба Польщі, передає Суспільне.

Як зазначається, протягом доби 3 грудня на кордоні Польщі та Білорусі зафіксували 62 спроби незаконного перетину кордону. За пособництво мігрантам затримали чотирьох осіб: двох громадян України, одного громадянина Афганістану та одного – Польщі.

Нагадаємо, наприкінці листопада у Польщі затримали трьох українців, які допомагали мігрантам незаконно потрапити до країни. Ще кількох українців затримали в Австрії за аналогічний злочин.

На початку листопада у Польщі затримали п'ятьох людей за підозрою у нелегальному перевезенні мігрантів з білоруського кордону. Серед затриманих був громадянин України.

Ввечері 26 листопада сотня мігрантів намагалася перетнути кордон Польщі з боку Білорусі, засліплюючи польських прикордонників лазером та стробоскопом. Постраждали двоє офіцерів.

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заперечив свою причетність до організації міграційної кризи та попередив ЄС про відповідь у разі запровадження нових санкцій.

МВС України вирішило посилити присутність прикордонників на кордоні з Білоруссю. А секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна реагуватиме за законом на загострення ситуації на кордоні з Білоруссю.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: