• Головна
  • Новини
  • У Польщі виробництва пристосовують до потреб працівників з України

24.08.2019, 15:33

У Польщі виробництва пристосовують до потреб працівників з України

Попри минулорічні прогнози, кількість трудових мігрантів у Польщі в першому півріччі 2019 не тільки не зменшилася, але й збільшилася. Переважна більшість - це громадяни України. Польські спеціалісти кажуть, що цьому є логічне пояснення.

Про  це повідомляє YAVP.PL з посиланням на Польське радіо.   

Про те, що зацікавленість роботою в Польщі в українських заробітчан зростає, свідчить збільшення кількості заяв на доручення праці іноземцям. З січня до червня поточного року їх нарахували майже 846 тисяч. Це майже на одну восьму більше, ніж відповідний показник, зафіксований торік.  

Переважна більшість отримувачів “засвядчень”  (oświadczenie o powierzeniu wykonywania pracy cudzoziemcowi), 90% - громадяни України.  

На думку Кшиштофа Інґльота, президента агентства працевлаштування Personal Service, цьому явищу є пояснення. Справа в тому, що багато польських працедавців вже встигли пристосувати свої виробництва до потреб працівників з України. З огляду на них  створено системи внутрішньої комунікації та вимоги безпеки і гігієни праці. Тому у випадку нестачі працівників на місцевому ринку, вибір трудових мігрантів з України стає природним. 

За словами спеціаліста, найбільша потреба в працівниках відчувають польська промисловість та транспортно-логістична галузь.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: