• Головна
  • Новини
  • У Польщі триває акція, завдяки якій сироти в Україні отримають велосипеди

21.03.2019, 10:42

У Польщі триває акція, завдяки якій сироти в Україні отримають велосипеди

За кожний подоланий 1 млн км учасниками велосипедної акції «Bike Helps» сироти, також в Україні, отримають велосипед.

Стартувала всепольська акція «Велосипед допомагає», під час якої екологи з фундації «Ковчег» з міста Бєльськ закликають поляків пересідати на велосипеди. За кожний проїханий 1 млн км спонсори придбають двоколісний транспортний засіб для сиротинця, зокрема й в Україні. Про це повідомив президент фундації Войцєх Овчаж для Польського радіо.

«Ми вже вп’яте проводимо цю акцію. Ми маємо намір побити торічний рекорд. У 2018 році в акції взяло участь понад 70 тис. поляків, котрі „накрутили” приблизно 50 млн км. Завдяки цьому сиротинці отримали 61 велосипед. Маємо надію, що цього року діти одержать навіть 70 велосипедів. За усю історію ми переказали їх вже понад 220», - сказав Овчаж.

Велосипедисти можуть записувати проїхані кілометри на веб-сторінці або у додатку Endomondo. Перші учасники вже зареєструвалися. Спільно вони проїхали понад 800 км. Акція триватиме до пізньої осені.

Овчаж повідомив, що участь в акції вирішили взяти, зокрема, усі воєводські столиці. «Місто, жителі якого „проїдуть” найбільше кілометрів, отримає звання велосипедної столиці і додатково дизайнерський велосипед у золотому кольорі. Торік переміг Ґданськ», - сказав він.

Акція поєднує громадську із екологічною тематикою. Велосипедисти, після внесення кілометрів з використанням калькулятора дізнаються, наскільки вони зменшили викиди вуглекислого газу, порівняно з тим, якби ту саму відстань проїхали автівкою. Лідер «Ковчега» сказав, що подолання 1 млн км велосипедом обмежує викиди вуглекислого газу на приблизно 250 тонн.

Цьогоріч «Ковчег» організовує також міжнародну акцію «Bike Helps». Її інавгурація відбулася у лютому. За кожний 1 млн км, проїханий учасниками на велосипеді, сироти в Україні одержать один велосипед. Перший вручать вже 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей.

«Уже зареєструвалися велосипедисти з усіх європейських держав, а також, зокрема, зі Сполучених Штатів, Австралії, Мексики, Таїланду, Індії, Бангладешу, Японії, Туреччини і Росії. Вони проїхали на велосипедах вже понад 1 млн км», - сказав Войцєх Овчаж.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: