• Головна
  • Новини
  • У Польщі судять 5 осіб за побиття українських підлітків

11.12.2019, 15:42

У Польщі судять 5 осіб за побиття українських підлітків

В Ополю розпочався судовий процес над п’ятьма чоловіками у віці 18-30 років, яких звинувачують у нападі на дев'ятьох українців - учнів школи-гімназії в Прушкові неподалік Ополя.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на dziennik.pl, інцидент з нападом трапився ще в грудні 2018 року, й кожна зі сторін має свою версію того, що сталося насправді і чому.

Що відомо?

2 грудня 2018 року в парку сталася бійка між українським учнем Сергієм З. та місцевим жителем Давідом К. Пізніше того ж дня відбулася масова бійка за участю поляків та українців. 

Епізод №1. Версія оскаржених

Давід К. стверджує, що випадково зустрів Сергія З. в парку, а накинувся на нього через те, що той начебто змусив до статевих стосунків його 14-річну сестру. До того ж українець начебто грубо висловлювався про дівчину вже в присутності її брата. 

Разом з Давідом К. був інший місцевий житель, однак захист оскаржених стверджує, що той не мав наміру приєднуватися до побиття українського гімназиста й нібито взагалі вітк, коли на підмогу прийшли співвітчизники Сергія З., які разом з ним навчалися.

Епізод №1. Версія постраждалих

Українські гімназисти стверджують, що їхній колега Сергій З. домовився про зустріч у парку з місцевою дівчиною, однак замість неї на місце прийшов її брат зі ще одним місцевим жителем. Обоє почали бити хлопця й втекли лише після того, як на захист потерпілого стали його колеги.  

Епізод №2. Версія оскаржених

Ввечері того ж дня група поляків начебто спокійно відпочивали в одному з місцевих закладів. Захист обвинувачених стверджує, що подальший конфлікт спровокували українські підлітки, які почали обзивати відпочиваючих українською мовою, коли ті вийшли на перекур. Один із місцевих вдарив українця, після чого почалася масова бійка.

Епізод №2. Версія постраждалих

Постраждалі українські гімназисти стверджують, що була не бійка, а побиття. Перед цим біля них зупинився автомобіль, з якого вийшло кілька чоловіків і начебто почали їх словесно ображати. Згодом ці чоловіки зайшли в приміщення розважального закладу, а через якийсь час вийшли звідти ще з десятком осіб і всі разом заатакували українців. Одному з побитих зламали носа.

Гімназисти, а це переважно 16-річні підлітки, змушені були втікати. За інформацією польських ЗМІ, під час вечірнього інциденту Сергія З. в групі потерпілих українських гімназистів не було.  

Що далі?

Оскарженими є п'ятеро жителів Прушкова, яким загрожує до 3-х років в'язниці. Прокуратура вважає, що напад був скоєний на національному підгрунті. Обвинувачені це заперечують.Нападників було більше, проте деяких так і не вдалося затримати, бо поліція не змогла встановити їхні особи.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: