• Головна
  • Новини
  • У Польщі знайшли понівечене тіло українця, який був на карантині

07.08.2020, 09:53

У Польщі знайшли понівечене тіло українця, який був на карантині

У Великопольському воєводстві з'ясовують, чи чоловік, останки якого у стані розкладання знайшли біля колії, помер від гіпотермії; поблизу були документи громадянина України

Про це повідомило Польське радіо.

Чоловік, останки якого наприкінці липня знайшли при залізничній колії неподалік міста Конін у Великопольському воєводстві, міг померти унаслідок переохолодження. За інформацією Польського пресового агентства (PAP), документи, знайдені біля померлого, належать українцю, який перебував на карантині.

25 липня під час виїзду, пов’язаного із гасінням гальм у локомотива потягу сполученням Варшава-Берлін, пожежники-добровольці з ґміни Ґоліна натрапили на документи, що лежали поблизу колії. За розповіддю рятувальників, поблизу був відчутний запах останків у процесі розкладання. На мертве тіло випадково натрапили під час огляду кущів неподалік залізничної станції Сплавє.

Речниця Окружної прокуратури у Коніні Алєксандра Мараньда повідомила у вівторок, що розкладання виявлених останків було настільки сильним, що під час проведеного розтину не вдалося з’ясувати безпосередню причину смерті чоловіка. «Тим не менш експерт виключив участь третіх осіб. Він зазначив, що ймовірною причиною смерті стала гіпотермія (переохолодження тіла - ред.)», - сказала вона. Мараньда додала, що слідчі чекають на результати додаткових токсикологічних аналізів, взятих із останків померлого. Вона зазначила, що чоловік, тіло якого виявили, був вдягнений у спідню білизну, а поблизу тіла виявили частини одягу та дорожню сумку.

За неофіційною інформацією PAP, виявлені неподалік останків документи належать громадянину України, котрий приїхав до Польщі у першій половині липня. Чоловік перебував на карантині в одному з населених пунктів у Шамотульському повіті, приблизно за 130 км від місця виявлення останків. Востаннє поліція підтвердила, що чоловік був у місці відбування карантину чотири дні до виявлення тіла. Під час наступного контролю громадянина України вже не застали вдома.

Водночас прокурор Мараньда у розмові з PAP сказала, що виявлене при колії тіло не вдалося однозначно ідентифікувати, а тому додатково проведуть тест ДНК.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: