• Головна
  • Новини
  • У Польщі не планують cкасовувати скандальний тендер на візове обслуговування українців

27.07.2021, 10:46

У Польщі не планують cкасовувати скандальний тендер на візове обслуговування українців

МЗС Польщі станом на сьогодні не бачить підстав для скасування скандального тендеру з обрання виконавця послуг щодо візового обслуговування громадян України на найближчі три роки.

Про це повідомили в МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

Як зазначили у польському зовнішньополітичному відомстві, виконавець, з яким буде підписано угоду, буде зобов’язаний дотримуватися усіх її положень і вимог з належною старанністю, а дії, які виходитимуть за рамки замовлених послуг, “становитимуть підставу для нарахування штрафів чи здійснення інших відповідних юридичних кроків з боку замовника”.

“Одночасно інформуємо, що замовник (МЗС Польщі – ред.) на даний момент не бачить підстав, аби скасувати проведений тендер”, - повідомили в МЗС РП.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що тендер проведено у відповідності до закону про публічні замовлення в Польщі від 2004 року. До участі в ньому допущено всіх, хто відповідав вимогам, визначених виконавцем.

Як відомо, 11 червня посольство Польщі в Україні оголосило результати тендера з обрання візового оператора на три роки у візових центрах в Києві, Вінниці, Львові, Луцьку, Одесі та Харкові. Переможцем тендеру став консорціум із п’яти компаній на чолі з французькою TLScontact з пропозицією 34 млн євро за виконання послуг. При цьому, МЗС Польщі відкинуло пропозиції інших учасників тендера з меншими ціновими пропозиціями.

Три інші учасники, які програли у тендері, подали апеляції на його результати.

До складу консорціуму, який переміг у тендері, входить також відома польська компанія з працевлаштування Personnel Service S.A. За оцінкою ряду експертів, а також українських та польських ЗМІ, у переможця тендера може бути конфлікт інтересів, оскільки польська компанія професійно займається працевлаштуванням українців в РП. Відтак, вона може використовувати своє становище для створення конкурентної переваги над іншими компаніями з працевлаштування іноземців в Польщі. 

Крім того, за інформацією ряду ЗМІ власники Personnel Service S.A. мають тісні бізнес-контакти в Росії, зокрема з особами, наближеними до російської влади. Відтак, особисті дані сотень тисяч громадян України можуть опинитися в руках російських спецслужб, що становитиме небезпеку для України.

На питання щодо обрання переможця тендера також звернули увагу організації із захисту трудових мігрантів, а також народні депутати України. Зокрема, народні обранці звернулися до МЗС України з проханням взяти під свій контроль проблемну ситуацію з обрання переможця тендера.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: