03.05.2019, 18:31

У Північній Кореї голод загрожує для 10 млн людей

У Північній Кореї немає достатньої кількості продовольства до наступного врожаю, попередили в ООН.

Понад 10 млн жителів КНДР можуть опинитися під загрозою голоду через найнижчий врожай за останні 10 років. Про це сказав на брифінгу в Женеві офіційний представник Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Ерве Верхузел, повідомляє ТАСС у п'ятницю, 3 травня, передає Кореспондент.

Він послався на підсумки спільної оціночної місії ВПП і Продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), яка працювала в КНДР з 29 березня по 12 квітня.

"Було зроблено висновок, що через найгірший за 10 років врожай, що стало наслідком засухи, хвиль тепла і повені, 10,1 млн осіб страждають від суворої відсутності продовольчої безпеки. Це означає, що у них немає достатньої кількості продовольства до наступного врожаю", - сказав представник.

За оцінками місії, в КНДР було вироблено 4,9 млн метричних тонн сільськогосподарської продукції, що є найнижчим результатом після сезону 2008 - 2009 років.

Як підкреслив Верхузел, "без гуманітарної допомоги мільйонам людей може загрожувати голод". Він нагадав, що збільшення допомоги "вимагає стійкого фінансування з боку донорів, щоб врятувати життя".

"Брак фондів ставить положення сімей під загрозу і становить небезпеку для цілого покоління дітей", - попередив представник ООН.

Раніше повідомлялося, що влада КНДР знизила добовий продовольчий пайок для громадян з 576 до 300 грамів. Пайок складається із зернових, кукурудзи та картоплі.

Фото - hanber.livejournal.com

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: