• Головна
  • Новини
  • У Львові збирають гроші на лікування грушки, яку власноруч посадив Іван Франко

02.11.2020, 22:26

У Львові збирають гроші на лікування грушки, яку власноруч посадив Іван Франко

У Львові збирають гроші на лікування грушки, яку власноруч посадив Іван Франко. Дереву - 118 років. Тепер воно зруйноване зсередини і уражене грибком. Щоб врятувати грушку, потрібно 70 тисяч гривень.

Про це пише Суспільне.

Грушка — це єдине дерево, яке збереглося до сьогодні з фруктового саду Івана Франка. Вона є символом музею. Музейники помітили, грушка, яку посадив Іван Франко, перестала плодоносити, а листя раптово обсипалося.

"Буквально рік тому ми помітили, що груша на початку осені абсолютно безлиста. Коли ми придивилися до листків, побачили там дивні нарости, великі плями іржі і зрозуміли , що у груші грибкова хвороба", — каже наукова співробітниця Дому Франка Богдана Мелих.

Дерево оглянули фахівці й з’ясували: груша хвора вже майже десять років. На лікування дерева потрібно приблизно 70 тисяч гривень.

"Гроші немалі. Ми вирішили не паратизувати на місцевому бюджеті, підійти до цього питання більш креативно – організували таку цілу виставку. Пізніше будемо також робити аукціон, де можна буде придбати картину. Таким чином можна долучитися до порятунку Франкової груші", — каже наукова співробітниця Дому Франка Галина Мазур.

Музейники вже підготували дерево до лікування: вибрали зсередини та дупла все сміття та почистили від шкідників. Навесні планують розпочати наступний етап лікування. Доти сподіваються зібрати необхідну суму.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: