• Головна
  • Новини
  • У Львові за недотримання карантину закрили 4 магазини і дали попередження 4 ринкам

22.10.2021, 14:09

У Львові за недотримання карантину закрили 4 магазини і дали попередження 4 ринкам

По місту протягом п’яти днів моніторингові групи перевіряють заклади харчування, магазини, транспорт та інші суб’єкти на дотримання карантинних обмежень. За підсумками перевірок уже складено десятки протоколів та прийнято рішення закрити чотири магазини до усунення порушень. Ще чотирьом ринках дали попередження. Також на одного водія наклали штраф.

Про це за підсумками міської комісії з питань ТЕБ і НС повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, йдеться на сайті Львівської міськради.

«Сьогодні на міській комісії ТЕБ і НС розглянули звернення Держпродспоживслужби та результати роботи моніторингових груп. В результаті фіксації порушень – відсутності вакцинації, порушення карантинних вимог і недотримання маскового режиму, було прийнято рішення про закриття 4 закладів: магазину «Watsons» на вул. Широкій, 67, магазину «Копійочка» на вул. Низинній, 17, магазину «Чарка до свята» на вул. Широкій, 63 та магазину «Секонд-хенд» на вул. Личаківській, 201. Щоб ці заклади відновили свою господарську діяльність, необхідно отримати звернення від них про виправлення ситуації, і тоді комісія розгляне це рішення повторно. Щоби виправити ситуацію, заклад може витратити годину часу, а може і тиждень – це не залежить від міської комісії, а від самого закладу.

Також комісія підтримала надання попередження про недотримання карантинних вимог чотирьом ринкам – йдеться про Привокзальний ринок, торгово-ринковий комплекс «Новий», підприємство «Торговий дім «Народний» та Радіоринок. Їм надається попередження, а за умови фіксації ще одного попередження, на комісію буде виноситись рішення про призупинення господарської діяльності на цих ринках до моменту виправлення зауважень.

Також цього тижня було накладено штраф – 17 тис грн на одного водія через недотримання карантинних обмежень. Йдеться про водія 51 маршруту», - розповів під час брифінгу Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Зі слів посадовця, зараз у Львові працює 12 моніторингових бригад у дві зміни, тому щоденно здійснюють близько 500-800 перевірок, та в день складають, орієнтовно, від 5 до 10 протоколів (цю інформацію місто отримує від поліції та Держпродспоживслужби).

«Більшість – це надання попереджень про недотримання маскового режиму чи нерозуміння, які саме документи потрібно пред’явити під час перевірки. Серед порушень – робота без негативного тесту, довідки чи сертифікату вакцинації, недотримання маскового режиму. Немає завдання накласти для когось штраф – нам важливо обмежити ту кількість контактів, яка є, щоб зменшити хвилю, а якщо деякі контакти неможливо обмежити, то потрібно зробити їх безпечними. Тож якщо ви також бачите недотримання карантинних обмежень – прохання звертатися і повідомляти про це», - додав Андрій Москаленко.

Водночас, посадовець наголосив, що якщо динаміка захворюваності не зменшуватиметься, рішення про червону зону може бути прийнято впродовж декількох наступних днів.

«Місто прийняло рішення про обмеження масових заходів, і наша позиція залишається незмінною. Можуть відбуватися лише ті заходи, які відповідають критеріям: працівники або організатори та відвідувачі мають бути вакцинованими, мати негативний ПЛР чи антиген-тест. Всі мають дотримуватися карантинних обмежень – не більше 50% заповненості площі», - додав він.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: