28.05.2021, 17:26

У Львові викрили організовану групу збувачів героїну

Організаторку та ще п’ятьох учасників групи, які займалися розповсюдженням особливо небезпечного наркотичного засобу, затримали оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області, співробітники кримінальної поліції та слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, організаторка групи, 24-річна львів’янка, разом із п’ятьма спільниками – мешканцями Львова віком від 22 до 41 року – щоденно збували наркотики понад 30 клієнтам. Щоденний оборот від продажу наркотичного засобу становив  близько 25 тисяч гривень.

У рамках відкритого кримінального провадження  із залученням спецпідрозділу КОРД було проведено вісім санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автотранспорті учасників злочинної групи. Правоохоронці виявили та вилучили готові до реалізації згортки з наркотичною речовиною, ззовні схожою на героїн, блокноти з чорновими записами, гроші, отримані від злочинної діяльності, а також інші речові докази.

Все вилучене правоохоронці скерували не експертне дослідження.

Слідчі повідомили про підозру організаторці злочинної групи та двом збувачам (22-річній львів’янці та раніше судимому 26-річному мешканцю Львова) у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Організаторці суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Відносно інших підозрюваних вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим трьом учасникам злочинної групи – двом збувачам та постачальнику героїну.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: