• Головна
  • Новини
  • У Львові студентів та викладачів музичної академії безплатно тестують на COVID

27.11.2020, 12:04

У Львові студентів та викладачів музичної академії безплатно тестують на COVID

Cтудентів і викладачів Львівської музичної академії тестують на коронавірус. У Львівській музичній академії вже другий день працює мобільна бригада медиків. Там вони відбирають мазки для подальшого ПЛР-дослідження.

Про це пеише Суспільне.

ПЛР-тести для студентів є безкоштовними.

"Оскільки дуже велика кількість людей, то до всіх заїхати індивідуально не виходить, тому організували тут. Бо 100 людей за день ми би не змогли організувати", — каже лікарка-інфекціоністка Галина Бойчук.

Студентів та викладачів музичної академії у Львові безкоштовно тестують на COVID

За два дні мобільна бригада уже відібрала більше двох сотень проб. Протестувати студентів та викладачів планують до 30 листопада.

"Якщо відкриють консерваторію, бо всі здорові, то ми будемо в класах – це індивідувальні тільки заняття, а поки ми займаємось онлайн", — каже викладачка Львівської музичної академії Ірина Немира.

Безкоштовне ПЛР-дослідження студентів проводять у лабораторії науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського медичного університету. Уже за 8 годин лабораторія видає результат дослідження, проведеного методом ПЛР.

"Запустили цей проект. Виглядати він буде наступним чином: студенти звертаються до своєї адміністрації, адміністрація вищого навчального закладу складає списки, узгоджує це питання з обласним лабораторним центром і за місцем розташування мобільні бригади виїжджають на місце, тобто у вищий навчальний заклад. Там відбирають проби і направляють нам. І в день ми будемо додатково робити 100 тестів, тобто в себе будемо це робити безкоштовно", — каже директор НДІ епідеміології та гігієни Львівського медичного університету Борис Кузьмінов.

Лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни може робити від 160 до 320 ПЛР-тестів щодня. Тестування на Covid-19 там проводять з квітня. І за цей час уже провели понад 20 тисяч ПЛР- досліджень.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: