16.05.2019, 14:56

У Львові стартував IV Фестиваль Вишиванки

Вже традиційно в третій четвер травня українці відзначають «Всесвітній День вишиванки». Відтак, сьогодні, 16 травня у Львові відбувається Фестиваль вишиванки.

Четвертий масштабний Фестиваль Вишиванки у Львові розпочався масовою ходою у вишиванках від пам'ятнику М. Грушевському до пам'ятника Т. Шевченку.

Участь у заході взяв заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

"Символів нашої ідентичності є багато. Це і культура, і наші символи, і пісня, і вишиванка. Якщо подивитись в історію чиі наукові праці, то перші згадки про наші орнаменти сягають часів неоліту. З етнічних українських земель утворилися інші держави, вишиванка - символ нашої віри та мови, були часи коли за неї можна було отримати тюремний термін. Зараз важливо те, що вишиванка - в серцях українців. Пам`ятаймо, кожен з нас є творцем історії, адже Україна починається з кожного з нас", - наголосив Роман Филипів.

У межах заходу відбудеться шаховий турнір для дітей, різноманітні майстер-класи та творчі конкурси, міні-турнір з бойового гопака, благодійний козацький куліш, частування велетенським пляцком-вишиванкою, а також гала-концерт за участі зіркових гостей.

Захід проводить громадська організація «Розвиток громади» за фінансової підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: