• Головна
  • Новини
  • У Львові підприємці відмовляються від землі - нічим платити орендну плату

15.09.2021, 14:11

У Львові підприємці відмовляються від землі - нічим платити орендну плату

Сьогодні, 15 вересня, на комісії підприємництва Львівської міської ради депутати підтримали внесення змін до ухвали міської ради від 29.01.2015 № 4270 «Про затвердження Програми сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2015-2021 роки».

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Документом передбачено продовження дії Програми сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2022 рік.

За словами члена комісії Олекси Возняка, внесено зміни до програми сприяння розвитку львівських товаровиробників, яка передбачає проведення конкурсу на надання маркетингових ваучерів та ваучерів на енергозбереження.

«У липні був проведений перший успішний конкурс. У той самий час підприємці не скористались можливістю покриття кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Тому залишок цих коштів спрямували на надання підтримки ЛМР у вигляді маркетингових ваучерів та ваучерів на енергозбереження. Тож ще один такий конкурс буде проведено в жовтні».

Також Олекса Возняк повідомив, що на початку року під час розгляду питання про фінансування муніципальної варти, з’ясувалось, що працівники в своїй діяльності не використовую сучасні засоби охорони.  

«Я звернув увагу на потребу реформування роботи муніципальної варти. Тож на вимогу депутатів розроблено Стратегію реформування ЛКП «Муніципальна варта», яка передбачає зменшення витрат на його утримання та вибір виконавців на загальних підставах».

Заступник голови комісії підприємництва Володимир Марусяк, у свою чергу, зауважив, що у порядку денному комісії підтримано багато земельних питань, які стосуються промислових зон.

«Бізнес мінімізує витрати у зв’язку із збільшення розміру орендної плати. Через збільшення нормативно-грошової оцінки землі, орендарі, підприємці коригують площі земельних ділянок. Тобто залишають лише те, що є у їх фактичному використанні, щоб зменшити площу і менше платити орендну плату».

Крім цього, члени комісії вирішили ініціювати доповнення робочої групи, яка діє у міській раді щодо напрацювання Стратегії торгівлі в малих архітектурних формах.

«Маємо колективне звернення підприємців, що місто не має стратегії розвитку в цьому напрямку Тому будемо далі працювати з департаментом економічного розвитку, заступником міського голови з питань містобудування, який є головою цієї групи. Ми маємо дати розуміння мешканцям Львова, підприємцям, які є власниками МАФів, як далі вони працюватимуть, напрацювати чіткі правила гри», - зазначив Володимир Марусяк. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: