• Головна
  • Новини
  • У Львові під стінами закритого 40 днів тому візового центру заробітчани вимагають бодай повернути паспорти

29.04.2020, 14:33

У Львові під стінами закритого 40 днів тому візового центру заробітчани вимагають бодай повернути паспорти

Мешканці Львівщини влаштували «тиху» акцію протесту під стінами візового центру.

Люди вимагали в адміністрації установи повернути закордонні паспорти та інші документи, повідомляє 5 канал.

Центр закрили на карантин ще 19 березня. Раніше працівники обіцяли повернути документи поштою, утім досі цього не сталося.

Львів'янка Катерина другий місяць не може отримати закордонний паспорт із робочою візою. Хоча  очікувала його ще у середині березня. Тоді ж планувала повертатися до Польщі. Там її чекають родичі та робота.

«Планувалося одне, приїхали сюди на тиждень, поки буде розглядатися справа, а так затрималося. Я хочу забрати тільки всій паспорт. Документ, який засвідчує мою особу. І за який я давала гроші. Ніхто не має права мені його не видати», – наголошує львів'янка Катерина.

«Шеф дзвонить – "коли пан прийде до роботи", а я кажу - як прийду, як не маю ні паспорта, ні документів. Так можна залишитися без роботи. Замість мене візьмуть іншу людину і все», – каже Тарас Михайляк.

Візовий центр у Львові зачинили 19 березня. А на керівника установи, яка порушувала карантинні обмеження, наклали штраф.

«Було дуже багато скарг, що відбувалося на вулиці Джерельній. Ми скерували лист, щоб вони впорядкували цю чергу. І тримали чітку дистанцію між людьми. І забезпечили засобами захисту. Реакції не було. Ніякої», – повідомляє голова штабу з протидії COVID-19 у Львові Галина Слічна.

Відразу після закриття центру адміністрація пообіцяла клієнтам надіслати документи поштою або кур'єром упродовж декількох днів.

«Працівники пообіцяли, що люди зможуть отримати документи кур'єрською доставкою. Але так і нічого не сталося», – зауважує Катерина.

Відтоді двері установи зачинені, а на телефонні дзвінки відповідає робот. Правозахисник Олександр Коваль пояснює: адміністрація візового центру має повернути готові документи власникам у термін, зазначений у договорі.

«Звертатися на офіційну лінію 102. Повідомляти про те, що утримуються ваші паспорти, тобто є певні заходи реагування. Працівники поліції мали б їх здійснити. Є така урядова гаряча лінія, яка контролює діяльність всіх закладів на території України і може повпливати на повернення ваших документів, – зазначив правозахисник Олександр Коваль.

Протестувальники кажуть: якщо документів не отримають найближчим часом, діятимуть рішуче. Водночас у міському штабі протидії COVID-19 відновлення роботи візового центру найближчим часом не планують.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: