• Головна
  • Новини
  • У Львові бракує грошей на повноцінне харчування пацієнтів психіатричної лікарні

06.09.2019, 17:10

У Львові бракує грошей на повноцінне харчування пацієнтів психіатричної лікарні

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини разом з представниками громадськості здійснили повторний моніторинговий візит до Комунального неприбуткового підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З моменту попереднього візиту відбулися деякі позитивні зміни: частково замінено матраци на ліжках, оновлено запаси постільної білизни. У закладі на виконання рекомендації Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини організовано на належному рівні застосування фізичного обмеження осіб, які страждають на психічні розлади. Крім цього, у лікарні наразі працюють три соціальні працівники, які вирішують соціальні питання пацієнтів: розшук родичів, оформлення документів, що підтверджують особу.

Однак залишаються невирішеними важливі проблеми щодо тривалого перебування хворих на психічні розлади (іноді від 3 до 10 років, подекуди і довше), неможливості влаштування до інтернатних установ пацієнтів, яким не протипоказано проживання в таких установах.

У психіатричній лікарні існують обмеження щодо користуванні пацієнтів телефонами. Відсутні умови для перебування маломобільних пацієнтів ( недостатня кількість поручнів у кімнатах санітарного призначення, приміщення не облаштовано пандусами). Пацієнти недостатньо часу перебувають на свіжому повітрі.

Через нестачу фінансування, харчування пацієнтів не є різноманітним та збалансованим (в основному каші та супи).

Катастрофічною проблемою залишається відсутність фінансування на здійснення капітальних ремонтів приміщень лікарні, які побудовані у кінці ХІХ століття. Тому зазначена проблема потребує уваги з боку Львівської обласної ради.

За результатами моніторингового візиту будуть підготовлено акти реагування Уповноваженого до Львівської обласної ради та обласної державної адміністрації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: