• Головна
  • Новини
  • У Львові адмінкомісія наклала 170 тисяч гривень штрафу за руйнування пам'яток культури

05.08.2020, 16:34

У Львові адмінкомісія наклала 170 тисяч гривень штрафу за руйнування пам'яток культури

Під час засідання адміністративної комісії щодо руйнування пам'яток культури у Львові наклали два максимальні штрафи за порушення умов експлуатації пам'яток культури. Йдеться про штрафи у розмірі 170 тисяч гривень.

Про це Суспільному повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Адміністративні стягнення наклали за фактом вибиття дверей на фасаді, де було вікно у пам'ятці архітектури на вулиці І.Франка, 90 та через роботи без офіційного дозволу на вулиці С.Стрільців, 2.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко каже, що максимальний штраф накладається у разі, якщо із порушником немає комунікації. Тобто, коли порушник не визнає свою неправоту у порушенні правил експлуатації пам'яток архітектури.

За словами Андрія Москаленка, пам'ятку архітектури на вулиці І.Франка, 90 вивели з аварійного стану та відреставрували за фінансування міського бюджету спільно з архітекторами міста. Зараз на фасаді будівлі незаконно зробили ще один вхід.

Будинок на вулиці Івана Франка,90

У дворі пам'ятки архітектури на вулиці Січових Стрільців,2 проводяться ремонтні роботи по внутрішній частині будівлі — місто не давало на це дозволу. Питання стосовно цієї будівлі розглядалося адміністративною комісією двічі, а після вручення припису на припинення робіт — представник юридичної особи їх продовжив. На етапі ремонтних робіт, підрядник здійснив підкоп нижче рівня несучих конструкцій.

Будинок на вулиці Січових Стрільців,2Будівля на Січових Стрільців, 2 є найстарішим на вулиці житловим будинком, його збудували у 1846-1847 роках у стилі пізнього класицизму як прибутковий дім графа Каєтана Карницького. Зараз будинок віднесено до реєстру пам'яток культури як пам'ятка культури місцевого значення.

Кам'яниця на вулиці Івана Франка, 90 є пам'яткою архітектури місцевого значення, збудована у стилі ранньої сецесії у 1910 році за проєктом Генрика Сальвера.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: