• Головна
  • Новини
  • У Львівській міській раді проігнорували всі виші, крім п'ятьох

03.08.2020, 17:08

У Львівській міській раді проігнорували всі виші, крім п'ятьох

Цієї суботи, 1 серпня, стартувала офіційна реєстрація електронних кабінетів вступників. Подача заявок в університети триватиме з 13−22 серпня. Управління молодіжної політики Львівської міської ради вирішило підтримати українських абітурієнтів у цей відповідальний для них час — зняло відеоролик, у якому розповідається про найпопулярніші та найкращі університети Львова.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

У відео згадують п’ять державних університетів Львова. Серед них: Національний університет «Львівська Політехніка», Львівський національний університет ім. Івана Франка, Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, Львівський національний аграрний університет та Львівський державний університет безпеки життєдіяльності ДСНС України.

На гадаємо, , що на початок 2019/20 навчального року у Львівській області у закладах вищої освіти навчалось 115,7 тис. студентів, що менше на 4,1%, порівняно з попереднім навчальним роком.

Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

Підготовку спеціалістів з вищою освітою у Львівській області на початок 2019/20 навчального року здійснювали 42 вищі навчальні заклади, серед яких 14 університетів, 4 інститути, 4 академії, 17 коледжів, 2 училища та 1 технікум.

Статусом національних володіли 6 університетів та 2 академії. Кількість студентів у вищих навчальних закладах області скорочується: у 2019/20 навчальному році вищу освіту здобувають 115,7 тис. студентів, що менше на 4,1% порівняно з попереднім навчальним роком та на 27,0% – відносно 2005/06 навчального року.

Переважна більшість студентів (87,2%) навчаються у державних вищих навчальних закладах, половина (49,2%) – за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

За денною формою навчається 78,4% студентів, заочною та вечірньою – 21,6%. Поряд з вітчизняними студентами у вишах області вищу освіту здобувають 1857 студентів-іноземців.

У 2020 році завершать навчання та отримають дипломи 30,4 тис. осіб. З них 40% здобудуть освітньо-кваліфікаційний рівень спеціалістів та магістрів, 36% – бакалаврів, 24% – молодших спеціалістів.

Навчальний процес у вищих навчальних закладах забезпечує викладацький склад, який налічує 0,5 тис. наукових працівників, 10,7 тис. – науково-педагогічних та 3,5 тис. – педагогічних працівників. Викладацьку роботу проводять 6328 докторів філософії (кандидатів наук), 1427 докторів наук, 3982 доцента, 1145 професорів та 112 старших дослідників.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: