• Головна
  • Новини
  • «Президентський університет»: ректор Бобало порадив почати із вузького спектра спеціальностей

05.11.2021, 09:26

«Президентський університет»: ректор Бобало порадив почати із вузького спектра спеціальностей

Новий проєкт «Президентський університет», який Президент Володимир Зеленський презентував навесні, учора, 4 листопада,  його обговорили в межах круглого столу у Національному університеті  "Львівська політехніка". 

Про це повідомили у Львівській ОДА.

В межах заходу свої думки та бачення реалізації проєкту висловили представники міністерства освіти, Львівської ОДА та науковці різних галузей.

Розпочати освітню діяльність університет має уже у жовтні 2023 року, до цього часу планують розробляти освітні програми та залучати до викладання провідних науковців.

На думку ректора університету "Львівська політехніка" Юрія Бобала до наповнення освітнього процесу треба братися дуже виважено та відповідально.

«Без сумніву за всі роки незалежності в освіті накопичилось багато проблем. Ми можемо вдосконалювати те, що є, або створити щось зовсім нове. Мені до вподоби новий шлях. Адже в новому університеті ми мусимо створити все з нуля: нові навчальні програми, нові спеціальності, нове методичне забезпечення та нові стосунки між педагогами і студентами. Однак починати варто із вузького спектра спеціальностей та ретельно обміркувати як організувати навчальний процес і наповнити його реальним змістом», - зазначив Юрій Бобало.

Під час круглого столу заступник міністра освіти України Ігор Гарбарук презентував проєкт Президентського університету та наголосив на важливості розвитку особистості та професіоналізму.

Передбачається, що освітній процес у Президентському університеті будуватиметься на основі спеціальностей, які становлять основу 6-го технологічного укладу, формують науково-технічний прогрес та дають змогу підготувати професіоналів найвищого рівня. Це інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні технології, біотехнології та науки про здоров’я, глобалізація та міжнародні комунікації.

«Тема створення нового університету надзвичайно гаряча в освітньому академічному просторі. Треба тверезо та об'єктивно визначити ті вузькі напрямки, на які скерувати зусилля. Гадаю добрим початком буде формування бази науковців та започаткувати конкурсу наукових проєктів. Окрім того, університет мав би пропагувати можливість створення стартапів», - розповів доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Роман Лесик.

До викладання в університеті планують запрошувати найкращих українських фахівців та застосовувати найсучасніші методики викладання (ключовий принцип: 30% теорії та 70% практики). Також до навчального процесу будуть залучені іноземні викладачі та експерти.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: