• Головна
  • Новини
  • У Кремлі заявили, що дати «нормандської зустрічі» поки немає

21.02.2020, 16:48

У Кремлі заявили, що дати «нормандської зустрічі» поки немає

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що дати "нормандської зустрічі" не буде, поки не реалізовані "домовленості по Донбасу".

Про це повідомляє російське агентство “ТАСС“, пишуть Букви.

“Ні, конкретної дати немає. До цього саміту необхідно чітко зрозуміти, якою мірою і як були реалізовані домовленості, досягнуті під час паризького саміту“, – заявив Пєсков.

Нагадаємо, що попередній саміт в “нормандському форматі“ за участю лідерів Німеччини, Росії, України і Франції пройшов 9 грудня 2019 року в Парижі.

Це була перша зустріч в “нормандському форматі“ за участю Володимира Зеленського, як Президента України.

За результатами переговорів президент Французької Республіки, канцлер Федеративної Республіки Німеччина, президент Російської Федерації та президент України узгодили загальні висновки Паризького саміту в “нормандському форматі”. Зокрема, виписано особливий статус Донбасу на постійній основі.

На підсумковій прес-конференції учасників “нормандської зустрічі” президент України Володимир Зеленський заявив, що ні про яку федералізацію України не може бути й мови.

Сторони домовилися, що обмін полоненими з території тимчасово окупованого Донбасу буде відбуватися поступово, в три етапи. На першому етапі йдеться про повернення “всіх узгоджених”, тобто 72 осіб.

Щодо контролю за українським кордоном домовилися про розведення сил і засобів на ще трьох ділянках на Донбасі до березня 2020 року. Наступна зустріч відбудеться у квітні, і на ній будуть обговорювати формат місцевих виборів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: