• Головна
  • Новини
  • У Києві з’являться вулиця Солов’яненка та сквер Магомаєва

21.01.2020, 17:33

У Києві з’являться вулиця Солов’яненка та сквер Магомаєва

Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків підтримала низку нових столичних топонімів.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

Зокрема, у Дніпровському районі планується перейменувати: вулицю Олександра Бойченка на вулицю Анатолія Солов’яненка; вулицю Пожарського на вулицю Дмитра Багалія; вулицю Мініна на вулицю Олександра Лазаревського.

Вулицю Курнатовського у Дніпровському та Деснянському районах пропонується перейменувати на вулицю Остафія Дашкевича, а вулицю Московську у Солом’янському та Голосіївському районах - на вулицю Григорія Гуляницького.

Дві вулиці у Святошинському районі можуть отримати нові назви: вулиця Костюка може стати вулицею Професора Ейхельмана, вулиця Павленка - вулицею Христини Сушко; а провулок Павленка може дістати назву Мовчунівський.

Перейменувати у Солом’янському районі пропонується: вулицю Молодогвардійську - на вулицю Володимира Сікевича; вулицю Петра Заломова на вулицю Феофіла Яновського.

У Дарницькому районі пропонується перейменувати вулицю Сормовську на честь Ісмаїла Гаспринського; у Шевченківському - вулицю Цулукідзе на вулицю Наталі Забіли.

Також у Шевченківському районі може з’явитися провулок імені британського журналіста Гарета Джонса (зараз провулок Проєктний 13120) - одного із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями намагалися донести світові правду про Голодомор в Україні у 1932-1933 роках.

Окрім того, вулиця Проєктна 13118, що у Святошинському районі, може отримати ім'я Олеся Бердника – члена-засновника Української Гельсінської групи, письменника-фантаста. А площа між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної у Дніпровському районі може стати площею Сергія Набоки - це український журналіст, правозахисник та дисидент.

Комісія з самоврядування також підтримала нові назви для деяких зелених зон. Зокрема, у Шевченківському районі сквер на розі вулиць Зоологічної та Дегтярівської може отримати ім’я «Мюнхенський», а сквер на перехресті вулиці Січових Стрільців та непарної сторони вулиці В’ячеслава Чорновола можуть назвати ім’ям Мусліма Магомаєва.

Пропонується також перейменувати парк імені Миколи Островського у Солом’янському районі в парк імені Миколи Зерова.

Тепер питання про перейменування має розглянути Київрада на пленарному засіданні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: