15.04.2020, 23:01

У Калуші 14 медиків пологового будинку з COVID-19

Калуський пологовий будинок закрили у зв'язку з тим, що в ньому підтвердили спалах коронавірусу: захворіло більше 10 медиків.

У Калуському пологовому будинку на коронавірус захворіли 14 медпрацівників. Про це в Івано-Франківську на брифінгу в середу, 15 квітня, повідомила в.о. директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Ірина Кобельська, пише Кореспондент

"Калуський пологовий будинок дійсно закрили у зв'язку з тим, що захворювання персоналу (на COVID-19. - ред.) підтверджено методом ПЛР-діагностики у 14 осіб, з них четверо - лікарі: три акушери-гінекологи, анестезіолог, і 10 медсестер", - повідомила Кобельська.

Вона зазначила, що вагітних і породіль на цей час у пологовому будинку немає: п'ять породіль сьогодні йдуть на виписку, їм зроблені ПЛР-дослідження.

За словами Кобельської, усіх вагітних у Калуші планують каретами швидкої допомоги перевозити в Івано-Франківський обласний перинатальний центр або в міський пологовий будинок, за їхнім бажанням.

Як повідомлялося, вчора Калуська центральна районна лікарня призупинила роботу пологового будинку через загострення епідситуації, викликаної коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що за добу коронавірус виявили у 90 медиків. За минулу добу в Україні зареєстровано рекордну кількість нових випадків коронавірусу.

Також повідомлялося, що в Івано-Франківську не вистачає медиків. У числі хворих медиків 124 працівники з Центру первинної медичної та консультаційно-діагностичної допомоги, ще 306 осіб - медики інших лікарень.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: