• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську так і не запрацював центр масової вакцинації від COVID-19

12.06.2021, 19:20

В Івано-Франківську так і не запрацював центр масової вакцинації від COVID-19

Центр масової вакцинації від COVID-19, який 12 червня мав запрацювати на базі одного з корпусів медичного університету в мікрорайоні Пасічна, так і не відкрився. Водночас франківці, які бажають щепитися, продовжують іти до нього.

Про це з місця повідомили кореспонденти Суспільного.

Сергій Корнутій приїхав у центр вакцинації із мікрорайону Майзлі разом з дівчиною велосипедами, але побачив, що в жодному з приміщень кафедри фізичного виховання медичного університету вакцинації від COVID-19 не проводять.

"Як мінімум, треба було з такою самою помпезністю скасувати, як оголосили. Тому що новини крутилися, повторювалися декілька разів, а в результаті приїхали, і навіть не знали, що скасували. Повідомте хоча б в тих самих соцмережах. Я коли приїхав, то подумав, що люди не хочуть вакцинуватися, тому нікого немає", — розповідає Сергій Корнутій.

Подружня пара Мирон і Тетяна Коропецькі розповідають, для них це мала бути перша вакцинація. Чоловіку — 75 років, жінці — 70.

"Зателефонували сімейному лікарю. Вона вчора повідомила, що сьогодні і завтра буде вакцинація. Ну, немає. Не дуже сильно засмучені, правда, трішки незручно", — каже Мирон Коропецький.

Людмила Тіхонська розповідає, що один раз уже щепилася китайською вакциною. Результатом була задоволена. Сьогодні також прийшла до центру масової вакцинації. Жінка розповідає, живе на сусідній вулиці.

"Хотіла запитати, чи буде вакцинація для моєї дочки. В інтернеті було написано, що буде в суботу і в неділю. Засмучена, що не проводять. В інших містах проводять, в Івано-Франківську — ні", — каже Людмила Тіхонська.

Чергова на кафедрі фізичного виховання повідомила Суспільному Карпати, що до вакцинації все готове, але ввечері 11 червня відкриття центру скасували. Представлятися жінка відмовилася. Завтра вакцинації, за її словами, також не буде.

11 червня департамент охорони здоров`я облдержадміністрації на офіційному сайті інформував, що "12 червня в Івано-Франківську відкривається перший центр масової вакцинації населення проти COVID-19. Даний центр буде працювати на базі спортивного комплексу Івано-Франківського національного медичного університету (вул. Целевича, 34). Він буде функціонувати з 10:00 год до 16:00 год".

Суспільне Карпати намагається з’ясувати у представників пресслужби облдержадміністрації, чому центр масової вакцинації так і не відкрили. Наразі вони нічого не коментують.

Як повідомляють представники регіональних філій Суспільного, центри масової вакцинації вже запрацювали майже у всіх областях України. Центр не працює в Ужгороді та у Миколаєві. Тим не менше, в Миколаївській області розгорнули 108 пунктів, також працюють мобільні бригади.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: