• Головна
  • Новини
  • У ДБН передбачать розміщення у парках туалетів та кафе і магазинів

11.09.2019, 15:33

У ДБН передбачать розміщення у парках туалетів та кафе і магазинів

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми (ДБН) щодо благоустрою, зокрема, наразі вивчається пропозиція – передбачати у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє пресслужба відомства.

“Зазвичай під час прогулянки парком, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше — нормальний туалет у близькій доступності. Друге — місце, де можна придбати питної води, морозива або просто перепочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно потрібні відповідні умови та проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проєктуванні. Щоб у кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе чи магазин. Щоб там або поряд був нормальний доступний туалет для всіх та інші зручності”, — сказав Парцхаладзе.

Він наголосив, що такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: