• Головна
  • Новини
  • У Чорнобильській зоні викинули львівське сміття, – ЗМІ

29.11.2020, 18:06

У Чорнобильській зоні викинули львівське сміття, – ЗМІ

У Чорнобильську зону звозять сміття зі Львова.

Як стало відомо GreenPost із власних джерел, декілька машин побутового сміття були завезені у колишнє село Лелів, на полігон,  розташований за 9 км від ЧАЕС.

Так, у п'ятницю 27 листопада, до Леліва заїхало 6 машин з відходами. Сьогодні, 28 листопада, очевидці повідомили про ще 4 вантажівки із львівськими номерами, які вивантажували сміття на полігоні.

Наразі невідомо, яким чином вантажівки зі сміттям проїхали два КПП Чорнобильської зони, адже вивантаження побутового сміття в зоні та забруднення земель  законодавчо заборонено.

Як з'ясувало видання, вантажівки з львівським сміттям стали вивантажуватися на території полігону у Леліві з 1 листопада цього року. За інформацією джерел,     щодня до Чорнобильської зони потрапляє від 4 до 6 машин з відходами. 

GreenPost надіслав запит на генерального директора ДСП "Радон" з вимогою роз’яснити   правомірність ввезення з 1 листопада 2020 року побутових та інших відходів в зону відчуження  та на підставі яких нормативних актів здійснюються відповідні роботи зі сміттям на  полігоні твердих побутових відходів "Лелів" у зоні відчуження.

Додамо,  що відповідно до " Положення про Державне агентство України з управління зоною відчуження", одним з покладених на агентство завдань є здійснення  координації робіт із збирання, переробки, перевезення, зберігання та захоронення радіоактивних відходів.  Саме тому невідомо, яким чином здійснюється та на основі чого регламентується  процес ввезення на територію закритої зони побутового сміття.

Фото умовне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: