• Головна
  • Новини
  • У Брюховичах витратять понад півмільйона на пам’ятник Івасюку

05.12.2019, 15:59

У Брюховичах витратять понад півмільйона на пам’ятник Івасюку

Брюховицька селищна рада 2 грудня підписала договір на виготовлення пам’ятника Володимиру Івасюку вартістю 545 тис. грн з приватним підприємцем Орестом Каничем.

Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro, - повідомили "Наші гроші. Львів".

З договору випливає, що над проектом почали працювати із середини листопада. Бронзовий пам’ятник мають виготовити до 31 грудня цього року. Договором передбачено, що із загальної суми у 545 тис. грн гонорар скульптора становитиме 195 тис. грн. На сировину та матеріали витратять майже 99 тис. грн, на загально-виробничі витрати – 54 тис. грн, а також прибуток – 45 тис. грн.

Одна з головних статей витрат – це зарплати та ЄСВ, на це піде ще понад 120 тис. грн бюджету. Як випливає із розрахунку, буде задіяно шість осіб, з яких четверо отримають надбавку у розмірі 20%. У розрахунок витрат підприємець заклав і єдиний податок у розмірі 5% – понад 27 тис. грн.

Для виготовлення пам’ятника закуплять 480 кг бронзи.

Нагадаємо, у травні 2013 року в Брюховичах на площі перед Народним домом «Просвіта» посвятили камінь на місці, де буде встановлено пам’ятник українському композитору і поету Володимиру Івасюку. Цьогоріч виповнилося 40 років, як він був знайдений повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Організаторами заходу із встановлення каменю були ГО «Фундація «Перспектива» та ГО «Разом до змін». Теперішній Брюховицький селищний голова Володимир Доманський відомий як голова «Разом до змін» та голова однойменної депутатської групи.

Підрядник з виготовлення пам’ятника Орест Канич є співзасновником ТОВ «ПікАрт», яке займається виготовленням художніх виробів із латуні та бронзи. Саме ця компанія, зокрема, створювала скульптури для мережі ресторанів компанії «!Фест».

Це найбільше бюджетне замовлення для Ореста Канича як приватного підприємця, раніше він підписав договорів на понад 450 тис. грн на виготовлення меморіальних дошок, скульптурних композицій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: