• Головна
  • Новини
  • У 2021 році Фонд держмайна очікує на приватизацію понад 500 об’єктів

13.01.2021, 16:08

У 2021 році Фонд держмайна очікує на приватизацію понад 500 об’єктів

Календар приватизації Фонду держмайна на 2021 рік зазначає понад 500 об’єктів, з яких 53 - перспективні об'єкти великої та середньої приватизації.

Про це голова Фонду Дмитро Сенниченко розповів під час дискусії Міжнародної ради палат і бізнес-асоціацій, пише Економічна правда.

Оновлено: У попередній версії зазначалось лише 53 об'єктів великої та середньої приватизації, проте усього план Фонду складається з понад 500 об'єктів.

Сенниченко розповів, що першим об’єктом великої приватизації з моменту продажу "Криворіжсталі" у 2005 році може стати "ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія". У Фонді очікують, що аукціон може відбутись вже наприкінці першого кварталу - початку другого. 

Також у планах великої приватизації на 2021 рік - 6 обленерго та ПАТ "Одеський припортовий завод".

У березні повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Проте у грудні Кабмін підтримав проєкт закону про повернення аукціонів на продаж об’єктів великої приватизації, що були призупинені через пандемію.

Сенниченко очікує, що впродовж наступного місяця відбудеться голосування щодо закону у Верховній Раді і Фонд зможе розпочати процеси приватизації великих об’єктів.

На запитання щодо того, наскільки він впевнений у підтримці дозволу аукціонів депутатами, Сенниченко зазначив, що більшість депутатів розуміє, що "приватизація є джерелом для нових інвестицій, додаткових робочих місць та бази оподаткування".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: