• Головна
  • Новини
  • Турківські освітяни розірвали договори із тендерними змовниками - на 2,5 млн грн

26.02.2020, 13:36

Турківські освітяни розірвали договори із тендерними змовниками - на 2,5 млн грн

Відділ освіти Турківської РДА 20 лютого після публікації «Наші гроші. Львів» розірвав низку договорів на послуги із харчування учнів з підприємцями з однаковими документами. Загальна сума контрактів становить 2,46 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Голова тендерного комітету Дмитро Кудрич підтвердив, що відділ освіти виявив порушення після ознайомлення із матеріалом «Наші гроші. Львів».

Загалом закупівлю проводили за п’ятьма лотами, однак в одному з них закупівля була неуспішною через відсутність достатньої кількості учасників. В інших переможцями стали приватні підприємці: Василь Стахнів, Людмила Фазан, Марія Данилів та спільне підприємство «Турківський комбінат громадського харчування».

Як раніше повідомлялось на сайті, підприємці та комбінат «поділили» між собою лоти закупівлі, і у кожній виграв відповідний учасник. У жодному лоті не торгувались та не знижували ціну.

В усіх учасників є низка однакових документів, хоча замовник вимагав їх у довільній формі (довідки про працівників, матеріально-технічну базу, тощо). В цих документах усі четверо учасників торгів припустились абсолютно однакових помилок.

Через тиждень після публікації, тендерний комітет опублікував протокол у якому зазначив, що відміняє торги через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства».

Також експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» виявили, що жоден з учасників не надав усіх необхідних документів, наприклад, відсутні копії паспорта, аналогічного договору тощо. Тому, згідно із законодавством, тендерний комітет повинен був би відхилити усіх учасників торгів.

Експерти скерували відповідне звернення у Державну аудиторську службу, яка лише 24 лютого розпочала перевірку цієї закупівлі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: