13.05.2019, 23:50

Трамп планує зустрітися з Путіним і Сі на саміті G20

Президент США Дональд Трамп заявив 13 травня, що планує зустріч із російським президентом Владіміром Путіним на полях саміту «Групи двадцяти», що має відбутися в Японії в червні цього року.

Про це Трамп сказав під час спілкування з журналістами перед початком своєї зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, повідомило Радіо Свобода.

Водночас речник президента Росії Дмітрій Пєсков заявляє, що Вашингтон не звертався до Кремля з приводу організації зустрічі Трампа та Путіна, повідомляє російське інформаційне агентство «Інтерфакс».

Заява Трампа пролунала напередодні запланованого візиту державного секретаря США Майка Помпео до Росії. Очікується, що він прибуде до Сочі, де матиме зустріч із Путіним і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Державний департамент утримався від відповідей на запитання журналістів щодо того, чи буде Помпео домовлятися про зустріч Трампа і Путіна.

Крім того, Трамп анонсував зустріч із головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпінем. Стосунки між Вашингтоном і Пекіном загострилися через ескалацію торговельної війни. Це протистояння завдало удару ринку цінних паперів та стривожило інвесторів, які переймаються через довготермінові збитки, яких може зазнати торгівля між двома найбільшими економіками світу.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: