• Головна
  • Новини
  • Тимошенко вимагає виділити 20 млрд на допомогу постраждалим від повені

30.06.2020, 12:12

Тимошенко вимагає виділити 20 млрд на допомогу постраждалим від повені

Кабінет міністрів досі не вніс до Верховної Ради жодного законопроєкту про внесення зміни до Державного бюджету України щодо допомоги постраждалим внаслідок повені на заході України.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та комітетів, повідомляє пресслужба партії..

Юлія Тимошенко нагадала, що під час повені у 2008 році невідкладно була скликана Верховна Рада, і мільярд доларів було виділено для того, щоб відновити всю інфраструктуру, допомогти людям.

«Зараз це не просто повінь – це національне лихо. Зруйновано і пошкоджено 700 кілометрів доріг, близько 365 мостів, зруйновано дамби, підтоплено 14500 будинків. Десятки тисяч людей зараз не можуть нормально жити у своїх оселях. Зруйнований бізнес, пошкоджено посіви. Але в парламенті ми не побачили нічого для вирішення цих проблем, таке враження, що в країні нічого не відбулося, і люди до цієї хвилини нічого не отримали. Що собі думає уряд?» – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що команда «Батьківщини» розробила проєкт закону про зміни до бюджету і внесла його до Верховної Ради. Документ дозволить якнайшвидше спрямувати кошти для допомоги постраждалим від повені людям та кошти, необхідні для відновлення регіону.

«Нам треба негайно робити перерву, викликати уряд, негайно вимагати від них внесення до порядку денного змін до бюджету. Ми готові покласти на стіл зареєстрований законопроєкт. Ми беремо з НАК «Нафтогаз» неперераховані гроші. Припиніть цю «годівницю» захищати й дайте людям можливість витратити ці гроші на відбудову своїх господарств», – закликала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради у вівторок заявив, що парламент готовий включитися до роботи в посиленому режимі, якщо буде необхідно допомогти в подоланні наслідків повеней на заході України. Спікер додав, що Верховна Рада, профільні комітети готові, у тому числі, внести зміни до бюджету за необхідності.

Як повідомлялося, західні області України внаслідок сильних злив потерпають від масштабної повені. На Прикарпатті загинуло три людини внаслідок стихії, ще одна зникла безвісти.

У четвер, 25 червня, Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Івано-Франківської області, де оглянув наслідки повені та ознайомився з перебігом ліквідації надзвичайної ситуації.

Уряд виділив майже 700 млн грн на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней на заході України.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: