• Головна
  • Новини
  • Tesla оштрафували на $31 тисячу за шкідливі викиди у довкілля

02.04.2019, 23:38

Tesla оштрафували на $31 тисячу за шкідливі викиди у довкілля

Компанію-виробника електромобілів Tesla оштрафували на 31 тисячу доларів, а також зобов'язали придбати обладнання для порятунку людей пожежній станції на 55 тисяч доларів через порушення компанією вимог до викидів шкідливих речовин у довкілля.

Про це повідомляє The Verge, посилаючись на відповідну постанову Агентства із захисту довкілля штату Каліфорнія, США, передає Громадське.

Зазначається, що штраф наклали за те, що компанія у 2017 році залишила на 90 днів відкритими контейнери із легкозаймистими речовинами, фарбами, розчинниками та іншими сумішами. Ці речовини випаровувались, «викидуючи» у довкілля шкідливі гази. При цьому, дозволу на зберігання цих речовин у відкритому вигляді Tesla не отримала.

Окрім штрафу за порушення, пов’язане із забрудненням довкілля, Tesla зобов'язали придбати обладнання для пожежної станції Фремонту загальною вартістю 55 тисяч доларів, адже зберігання легкозаймистих у відкритому вигляді порушує ще й правила пожежної безпеки.

Нагадаємо, електромобіль Tesla побив рекорд за кількістю реєстрацій першого ж тижня продажів у Норвегії.

У березні 2019 року Tesla почала постачати нові електромобілі до Європи. Норвегія є одним з найбільш перспективних ринків для компанії. До цієї країни Tesla поставила електромобілів більше, ніж до будь-якої іншої країни Європи. Норвегія залишається для Tesla четвертим найбільшим ринком у світі, адже кожна третя продана там автівка має електричний двигун.

1 березня повідомлялось, що компанія Tesla знизить вартість всіх своїх електромобілів на 6%. Для цього там вирішили закрити всі свої автосалони та здійснювати продаж електромобілів онлайн. Однак пізніше від цих планів у Tesla відмовилися, заявивши, що залишать частину своїх автосалонів, а ціни на найдорожчі електромобілі піднімуть на 3%.

15 березня Tesla презентувала новий електромобіль Model Y, який компанія позиціонує як другу доступну модель у лінійці. У нової Model Y панорамний дах та автопілот із функціями допомоги водію.

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: