• Головна
  • Новини
  • Священик зі Львова стане наймолодшим у світі єпископом Вселенської церкви

11.01.2020, 15:15

Священик зі Львова стане наймолодшим у світі єпископом Вселенської церкви

Степан Сус - 38-річний настоятель у львівському Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла, стане наймолодшим y світі єпископом Вселенської церкви.

Чин архиєрейського найменування єпископа-номінанта Cтепана Суса відбудеться сьогодні, 11 січня, о 17:00 у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ  (ст.м.Лівобережна, вул.Микільсько-Слобідська, 5, Київ). Про це повідомляється у Facebook, на сторінці священника.

Архиєрейська хіротонія отця Степана Суса, куріального єпископа Патріаршої курії УГКЦ з титулярним осідком Зіґріса, відбудеться 12 січня 2020 року у Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. Початок Божественної Літургії об 11:00. Онлайн трансляцію можна буде дивитися тут

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі – владика Ігор Возьняк, митрополит Львівський УГКЦ, та владика Павло Хомницький, єпарх Стемфордський.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 15 листопада 2019 року у Ватикані було проголошено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священника Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зігріса.

Владика номінат Степан Сус народився 7 жовтня 1981 року у Львові. Після навчання у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа, 2005 року отримав дияконські свячення, а 30 червня 2006 – пресвітерські. Здійснював капеланське служіння при Львівській академії сухопутних військ та при інших навчальних закладах Львова. Від 2008 до 2012 року був відповідальним за душпастирство військовослужбовців у Львівській архиєпархії УГКЦ. Від 2012 року призначений Синкелом Львівської архиєпархії у справах військовослужбовців, студентів і сиріт, а також парохом гарнізонного храму святих Петра і Павла у Львові.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: