• Головна
  • Новини
  • Парох скандальної «церкви» у Львові просить у виконкому її узаконити

21.10.2021, 15:06

Парох скандальної «церкви» у Львові просить у виконкому її узаконити

Священник фактично здійснив незаконне захоплення землі та встановив на ній вагончик, який потрохи перетворюється на церковну споруду, а тепер просить не зносити його, поки не легалізують право володіння ділянкою.

Про це стало відомо з листа отця Олексія Леонова до виконкому Львівської міськради, який має у своєму розпорядженні редакція "Еспресо.Захід".

"До вирішення питання з надання в користування релігійній громаді Львівської єпархії Української православної церкви (Православної Церкви України) парафії Святителя Миколая у Шевченківському районі міста Львова земельної ділянки для спорудження храму не вчиняти жодних дій по демонтажу релігійної споруди, яка зводилася за кошти парафіян нашої релігійної громади", – йдеться у проханні священника.

Священник визнає, що документів на землю в нього немає, а захопив він її лише на прохання та "звернення громади".

Ще одним одкровенням стала теза отця про те, що в околицях немає церков, які доступні для мешканців району, хоча в районі за кількасот метрів розташовано відразу декілька храмів, зокрема й недобудований собор ПЦУ.

Та найцікавішим є повідомлення про те, що Олексій Леонов вже відправив звернення у ЛМР і воно перебуває у процесі вирішення:

"Одразу після заснування релігійної громади ми почали звертатися до Львівської міської ради з проханням надати дозвіл на розробку містобудівної документації. За цей час нами було отримано багато відповідей, що це питання перебуває в процесі вирішення і до затвердження містобудівної документації "План зонування території м. Львова (зонінг)" не може бути розглянуте".


Скан листа

Враховуючи, що зонінг району, власне, й перебуває у розробці, у мешканців є підозра, що завтра виконком може відмовитися від ідеї про демонтаж та "узаконити" споруду.

"Хочемо наголосити, що в нашому районі у пішій доступності є шість церков. Відзначу, що їх є значно більше і вони значно ближче, ніж така ж кількість шкіл, садків, амбулаторій чи зон відпочинку. Тому ми вимагаємо, щоб питання церквовагончика було вирішене в рамках закону, тобто відбувся демонтаж. І ми сподіваємося, що члени виконкому не підуть на змову з цим отцем і не будуть своїми діями освячувати незаконне захоплення землі міста", – зазначила в коментарі виданню мешканка району Під Голоском Людмила Федяй.

Нагадаємо, вагончик в одному з небагатьох скверів у районі Під Голоском у Львові з'явився ще напередодні Великодня. Громада відразу забила на сполох. Адже виник він тут незаконно, захопивши значну частину зеленої зони. Спочатку посадовці та церковні інституції начебто підтримали людей, але розвиток подій засвідчив, що це лише показові кроки.

Надалі на чисельні запити представників громади чиновники та правоохоронці лише подавали відписки, перекладаючи відповідальність один на одного.

На початку червня у Шевченківській районній адміністрації розповіли, що дали час власникам вагончика забрати його до 15 червня, а потім звернуться до виконкому по дозвіл на демонтаж. Та нічого не було зроблено.

Минуло ще півтора місяця, були візити представників громади до владики Макарія, приїзд міського голови на місце, але вагончик залишається.

12 вересня активісти зустрілися з владикою Епіфанієм, якому передали листа з проханням вирішити конфлікт з незаконним захопленням землі священниками його Церкви.

Слова владики Епіфанія також ніяк не вплинули на власників цієї незаконної споруди, і 24 вересня виконком ЛМР звернувся до них з вимогою добровільно демонтувати вагончик до 7 жовтня.

Отець Леонов відмовився це робити, відтак на розгляд виконкому 22 жовтня виносять рішення про демонтаж, який буде здійснено впродовж місяця.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: