• Головна
  • Новини
  • Світовий банк готовий виділити додаткові кошти на українську медицину

03.04.2020, 20:15

Світовий банк готовий виділити додаткові кошти на українську медицину

Світовий банк готовий виділити Україні додаткові кошти в рамках спільного проекту з Міністерством охорони здоров’я «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Зараз Уряд готує рішення, які дозволять залучити додаткові 35 млн доларів, які будуть направлені на підтримку медичної галузі в Україні. Загалом сума проекту складе 135 млн доларів, пише Урядовий портал.

Про це за результатами зустрічі з представниками міжнародних організацій повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

На зустрічі, яка відбулася у п’ятницю, 3 квітня, були присутні Координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані, в.о. Директора Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт, Радник з питань партнерства Офісу Координатора системи ООН в Україні Олеся Огризко та Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

«Я поінформував представників міжнародних організацій про додаткові заходи, які запровадив Кабінет Міністрів для того, щоб захистити здоров’я українців. При їх розробці Уряд врахував обмеження, які запровадили інші країни та той результат, який ці заходи дали», – відзначив очільник Уряду.

Крім того, Прем’єр-міністр привітав запуск окремого Плану Гуманітарного реагування ООН на пандемію COVID-19 в Україні.

Згідно з цим Планом, до кінця року на попередження та боротьбу з пандемією в Україні ООН планує мобілізувати 165 млн доларів. Ці кошти підуть на першочергові потреби системи охорони здоров’я та для подолання соціально-економічних наслідків.

Денис Шмигаль подякував міжнародним партнерам за досвід, яким вони діляться та матеріальну підтримку.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: