• Головна
  • Новини
  • Суддя відмовився штрафувати львів'ян за порушення карантину

22.05.2020, 09:35

Суддя відмовився штрафувати львів'ян за порушення карантину

У Львові суд відмовився оштрафувати порушників карантину, які не дотримувалися норми про заборону відвідування парків і скверів. Суддя, який виніс це рішення переконаний, що Конституція - вічна, а коронавірус - тимчасовий, бо згоден з висловом австрійського імператора Фердинанда I - "Нехай панує справедливість, навіть якщо від цього загине світ".

Про це повідомив сайт karpaty.news.

Личаківський райсуд Львова не став штрафувати городян за те, що вони під час карантину знаходилися втрьох поруч з лавочками біля кафе. Поліцейські, які склали протокол на компанію, стверджували, що раз є лавочки - то це сквер. Суддя вирішив, що така логіка не працює, більше того, є правовим свавіллям.

Про це свідчить рішення Личаківського райсуду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень. 

Згідно із зазначеною в рішенні інформацією, адмінпротокол на трьох львів'ян поліцейські склали 11 квітня. Жителі міста стояли ввечері біля кафе Violin Coffee на вулиці Пасічна, 90. При цьому вони стверджують, що відстань між ними становила близько 2 метрів. Поліцейські звинуватили львів'ян у тому, що ті порушили режим карантину, а саме знаходились втрьох у сквері, "оскільки там є лавочки, тому це можна розцінювати як сквер".

Суд у своєму рішенні наголосив, що у поняття сквер є чітке визначення, позначене в наказі Міністерства будівництва. За законом сквер - це впорядкований і озеленена ділянка площею від 0,02 га до 2,0 га, яка є елементом архітектурно-художнього оформлення населених місць, призначена для короткочасного відпочинку населення. А в ухвалі Львівської міськради, затверджує перелік скверів у Личаківському районі міста, об'єктів за адресою вулиця Пасічна, 90 немає.

"Таким чином, зарахування працівником поліції частини вулиці до громадського місця "скверу" лише за принципом "тому, що там є лавочки" є правовим свавіллям", - сказано в рішенні суду. 

Вказується також, що право на вільне пересування громадян закріплено в Конституції України. В рішенні також уточнюється: "суддя переконаний, що Конституція - вічна, а коронавірус - тимчасовий, та згоден із висловом австрійського імператора Фердинанда I - "Нехай панує справедливість, навіть якщо від цього загине світ".

Нагадаємо, Кабмін ввів в Україні адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. Це означає, що в регіонах впроваджуватимуться послаблення обмежувальних заходів, але виходячи з епідеміологічної ситуації. Раніше повідомлялось, що поліція виявила ряд нічних клубів, які працювали, порушуючи карантин.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: