31.01.2020, 21:33

Суд заборонив приватизацію "Центренерго"

Суд вирішив, що до приватизації необхідно рішення по суті спору з "Укрдонінвестом" Кропачева.

Підприємство "Укрдонінвест" Віталія Кропачева домоглося повторного забезпечення позову до Фонду державного майна (ФДМ) по справі щодо приватизації ПАТ "Центренерго". Рішення Господарського суду Києва від 23 січня 2020 року опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише Дзверкало тижня.

"Задовольнити заяву "Укрдонінвест" про забезпечення позову. Вжити заходів щодо забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" до ФДМ шляхом заборони ФДМ здійснювати будь-які дії по здійсненню приватизації ПАТ "Центренерго" до вступу в законну силу судового рішення за результатами розгляду справи по суті про визнання недійсним наказу ФДМУ № 1572 від 13 грудня 2018 року", – зазначено в тексті рішення суду.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна почав процедуру відбору радників з приватизації для "Центренерго". Для аналізу стану справ у компанії за результатами 2019 року Фонд залучає аудиторську компанію.

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко скептично оцінював шанси приватизації ПАТ "Центренерго" в 2020 році, хоча підприємство і включили в перелік об'єктів великої приватизації.

У жовтні Північний апеляційний господарський суд Києва розблокував приватизацію державної компанії "Центренерго".

"Центренерго" в 2018 році скоротило чистий прибуток в 3,8 рази (на 1 млрд 391,936 млн грн) порівняно з 2017 роком – до 499,127 млн грн, збільшивши чистий дохід на 32,9% (на 3 млрд 590,234 млн грн) – до 14 млрд 508,83 млн грн.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 – пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: