• Головна
  • Новини
  • Суд почне розглядати скасування конкурсу на посаду голови Податкової аж 26 травня

29.04.2020, 13:55

Суд почне розглядати скасування конкурсу на посаду голови Податкової аж 26 травня

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо скасування добору на вакантні посади голови Державної податкової служби та його заступника і призначив підготовче засідання на 26 травня.

Про це інформує пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо скасування рішення уряду та Державної податкової служби України про оголошення добору на вакантні посади голови та заступника голови ДПС України. Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання у справі на 26 травня 2020 року», - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що розглянувши заяву про забезпечення позову, яка надійшла до суду разом із позовом, суд відмовив у її забезпеченні.

У суді нагадують, що позивач просив суд до набрання законної сили рішенням у справі заборонити ДПС та Міністерству фінансів вчиняти дії з добору на посади голови ДПС та його заступника, а саме – проводити співбесіди, вносити подання суб’єкту призначення та укладати контракт.

Також повідомляється, що 28 квітня 2020 року ОАСК зареєстрував ще два позови щодо скасування рішення уряду та ДПС України про оголошення добору на посади голови ДПС та його заступника.

Вказані позови надійшли разом із заявами про забезпечення, в яких суд просять заборонити ДПС та Мінфіну здійснювати добір на вказані вакантні посади до набрання законної сили рішеннями у справах.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративних справах та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Як повідомлялося, уряд на позачерговому засіданні 24 квітня звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вони втратили довіру людей і мусили піти з посад.

Натомість Верланов заявив, що вважає своє звільнення політичним рішенням.

Уряд оголосив конкурс на нового голову Державної податкової служби, зазначивши, що документи прийматимуться до понеділка 27 квітня включно. Окрім того, Кабінет міністрів України дозволив призначити голову та заступника голови Державної податкової служби через укладення контракту.

27 квітня міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомив, що від кандидатів на посаду керівника Державної податкової служби, призначення якого відбудеться за спрощеною процедурою, вже надійшло 43 заявки.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: