• Головна
  • Новини
  • Суд не відсторонив від посади голову Тернопільської облради Головка

07.08.2023, 16:59

Суд не відсторонив від посади голову Тернопільської облради Головка

В Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду розглянули апеляційну скаргу прокурора на відмову відсторонення від посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка

Про це повідомляє Суспільне.

"Апеляційна палата залишила в силі рішення першої інстанції. Відповідно Михайла Головка не відсторонили від посади. Прокурор в судовому засіданні на запитання суддів по конкретних доказах, які дозволять суду прийняти протилежне рішення, відсторонення Михайла Головка, не привів жодного доказу, а навпаки визнав той факт, що не зібрані органи досудового розслідування жодного доказу, які б дозволили відсторонити Михайла Головка від посади. Це прямий текст прокурора в судовому засіданні", – розповів один з адвокатів підозрюваного Костянтин Глоба.

Як відомо, 6 липня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Розглядали цю справу 13 та 17 липня.

17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення.

Михайло Головко перебуває у відпустці з 12 липня по 24 серпня. Наразі його обов'язки виконує перший заступник.

Передісторія

26 червня НАБУ та САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на отриманні хабаря. В той день детективи НАБУ вилучили у Михайла Головка 600 тисяч гривень. Загальна сума хабаря склала 2,4 млн грн. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: