• Головна
  • Новини
  • Студентів на місяць переведуть на дистанційне навчання

12.10.2020, 11:09

Студентів на місяць переведуть на дистанційне навчання

МОЗ та Міносвіти рекомендують перевести студентів на дистанційну освіту до 15 листопада.

Студентів усіх форм освіти на місяць переведуть на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Про це повідомив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в телеграм, пише Кореспондент.

"Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, професійної перед вищою і вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимуть перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня по 15 листопада з обов'язковим виїздом всіх студентів з гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року)", - написав він.

Дану пропозицію мають намір розглянути 13 жовтня.

Пізніше Шкарлет уточнив, що студентів не будуть примусово виселяти з гуртожитків.

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас з гуртожитків. Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним з місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", - написав він.

За його словами, в офіційному документі МОН лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому із зобов'язанням адміністрацій вишів зі збереження місця проживання студента в гуртожитку і з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів.

"Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що в гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (загальні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", - підсумував в.о. міністра.

Раніше Шкарлет попросив організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: