23.12.2019, 20:02

Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

Апеляційний суд Києва залишив під вартою військового та музиканта Андрія Антоненка, якого підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє кореспондент #Букв.

Як повідомлялося раніше, 20 грудня суд переніс розгляд апеляції через неявку прокурорів. Під час сьогоднішнього засідання до будівлі суду для забезпечення охорони були стягнуті близько 100 правоохоронці в повній екіпіровці.

На засідання прийшли близько 50 осіб. Однак з цієї кількість осіб в зал суду згідно з постановою були допущені тільки 35. Серед них — активісти, волонтери та колишня депутатка (8 скликання) Оксана Корчинська.

Під час засідання сторона захисту наполягала на тому, щоб до Антоненка не застосовували ніякого запобіжного заходу. Вони обгрунтовували свою позицію тим, що достатніх підстав для арешту звинуваченням надано не було.

Крім того, за словами адвокатів Антоненка, з усіх матеріалів, поданих до суду разом з клопотанням, його прізвище є тільки в 4 документах, всі вони датовані 12 грудня. В цей день, як повідомлялося раніше, відбувся брифінг міністерства внутрішніх, присвячений ходу розслідування справи про вбивство Павла Шеремета.

Також 5 осіб — серед них екс-нардеп Оксана Корчинська — заявили про намір взяти Антоненка на поруки.

Незважаючи на це, суд залишив без зміни рішення суду першої інстанції щодо застосування до Антоненка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Після того, як суддя озвучив рішення, в залі пролунали крики: “Ганьба!”.

Нагадаємо, напередодні співробітники Національної поліції затримали фігурантів справи про вбивство в 2016 році журналіста Павла Шеремета. У вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюваними є: медсестра Яна Дугар, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко та подружжя Інна та Владислав Грищенки. #Букви зібрали подробиці вбивства журналіста, які прозвучали на брифінгу МВС.

В ніч на 14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці без права на заставу військового і музиканта Андрія Антоненка (нік Riffmaster). Його підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Сам Антоненко наголосив в суді, що визнає провину тільки через тиск або тортури.

Також заарештували на 2 місяці Юлію Кузьменко, яка нібито прикріпила вибуховий пристрій до автомобіля Павла Шеремета і Яну Дугарь, яка, як вважає слідство, вела розвідку біля місця злочину, помістили під цілодобовий домашній арешт.

Фото - Олександр Кужельний, Букви

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: