• Головна
  • Новини
  • Союз Президента з прем’єром Тимошенко дозволить вивести країну із глибокої кризи, - політолог

24.12.2020, 18:35

Союз Президента з прем’єром Тимошенко дозволить вивести країну із глибокої кризи, - політолог

Союз Президента України Володимира Зеленського із сильним та досвідченим колишнім прем'єр- міністром України Юлією Тимошенко на посаді голови Уряду, дозволить зробити державне управління країною ефективним і зупинити соціально-економічну кризу в Україні. Крім того, такий союз дозволить уникнути дострокових президентських і парламентських виборів, що є неминучими в умовах падіння рейтингів чинного Президента України.

Про це під час прес-конференції сказав директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, передає INTV.

«Єдиний спосіб уникнути дострокових президентських і парламентських виборів - це союз Президента України Володимира Зеленського із сильним колишнім прем'єр-міністром Тимошенко. Також тандем Президента Зеленського, який вже хоч чомусь навчився, - і досвідченого прем'єр-міністра України Тимошенко - це шлях для вирішення найбільш критичних проблем в Україні», - сказав він і додав: «Це - не лобізм, це - політичний розрахунок».

Політолог зауважив, що нині Україна опинилась перед прірвою невирішених проблем: відсутня ефективна боротьба із корупцією, економічні реформи є вкрай неефективними, не відбулось економічного зростання, на цьому тлі зростає соціальна напруга.

«Кількість проблем, яка захлеснула Україну, перевищує можливості нинішнього правлячого класу, щоб впоратись із цими проблемами», - зауважив він.

На переконання Віктора Небоженка, Президенту України Володимиру Зеленському слід відмовитись від позиції, що «прем'єр-міністр - апріорі слабка людина», натомість необхідно знайти «сильного прем'єр-міністра», і тоді «тандем Президента Зеленського із його сильними президентськими повноваженнями, наявністю парламентської більшості із сильними прем'єр-міністром - дозволить вирішувати проблеми, які сьогодні постали перед Україною».

«Слід шукати людину, яка несла б персональну, особистісну відповідальність своєю історією, своїм минулим, своїм теперішнім - і об'єднувати їх із можливостями президента. І я бачу лише одну таку кандидатуру - це Тимошенко», - сказав політолог і додав, що низка попередніх прем'єр-міністрів не були ефективними, а були «одноразовими реформаторами».

«Інакше ми цілий рік будемо говорити про нові корупційні скандали, зміну фаворитів біля Президента, про ще менш вдалого прем'єр-міністра, що врешті-решт призведе до чималих неприємностей із в тому числі міжнародними фінансовими структурами», - застеріг Віктор Небоженко.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: